Blace


Živopisno dalmatinsko primorsko mjesto, osnovano u 19. st. od doseljenika koji su 1678. god. došli u Postinje iz Trubina Brda (iznad Vidonja). Blace se nalaze u prekrasnom zaljevu neposredno pored doline Neretve. Upravo je to odlika ovog malog mjesta, da iako se nalazi na moru jednom svojom stranom je uz ušće rijeke Neretve. Te na taj način postaje zanimljivo odredište za goste različitih interesa. Tako da ovdje dolaze gosti radi odmora u prekrasnoj i pitomoj prirodi ali i radi raznih aktivnosti koje nudi more kao i ušće Neretve sa svojom deltom. To su gosti koje interesira riječni i/ili morski ribolov, ptice močvarice kojih ima u izobilju u močvarnom dijelu delte Neretve, ali se nalaze u okolici mjesta.

Pored Blaca, na ušću se nalaze prekrasne pješčane plaže s velikim plićakom pogodnim za dječje igre na moru. Odlika ušća Neretve je da zajedno sa stalnim sjeverozapadnim vjetrom (maestral) brzine 4-5 bofora čine ovo mjesto idealnim za Kitesurfing, kako za početnike tako i za iskusne kejtere. Tako da je ušće Neretve postalo zanimljivo odredište za kejtere, njihove partnere, prijatelje i obitelji koje dolaze iz raznih krajeva svijeta.

Bogata gastronomska ponuda i srdačnost mještana rijetko su u jednoj turistčkoj ponudi tako ispunjeni s jednom željom da imate što vidjeti i u čemu uživati i zbog čega će te se uvijek vraćati u Blace. Budete li gosti u Blacama ne propustite Ribarsku noć. Tradicionalnu pučku feštu mještana, gdje možete uživati u ribljim specijalitetima i domaćim vinima uz dobru zabavu i ples.